Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

ψυχολόγος, βιογραφικό, Καραβόλτσου

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών

σχολική βία εκφοβισμός αντιμετώπιση καινοτόμες μέθοδοι σεμινάρια εκπαιδευτικών


-Ποιός ο ρόλος "θυτών", "θυμάτων" και θεατών στο φαινόμενο της σχολικής βίας;


-Ποιά είναι τα εμπόδια αναφοράς των περιστατικών στους εκπαιδευτικούς

(ψέμματα, 'κάρφωμα', φόβος εκδίκησης) και ποιοι οι τρόποι υπέρβασής τους;


-Ανάλυση περιστατικών από την καθημερινότητα της σχολικής ζωής:

Πώς διαχωρίζω τη βία από τον εκφοβισμό;


-Πώς εφαρμόζονται οι καινοτόμες

μη τιμωρητικές μέθοδοι αντιμετώπισης

της βίας και του εκφοβισμού, όπως η Μέθοδος της Ομάδας Υποστήριξης,

η μέθοδος Πίκας, και η μέθοδος της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης;


-Πως συνεργάζομαι με τους γονείς, μέσω ενός πρωτοκόλλου ενεργειών;

Καραβόλτσου διαχείριση τάξης σεμινάρια εκπαιδευτικών


-Οι ρόλοι των μαθητών στη δυναμική των σχέσεων στην τάξη: ο «αποδιοπομπαίος τράγος», ο «κλόουν», κά. και η διαχείρισή τους


-Ανάθεση ρόλων στην ομαδοσυνεργατική μάθηση, διαδικασίες συμμετοχικής αξιολόγησης


-Εξωτερικά και εσωτερικά κίνητρα για τη μάθηση: κανόνες τάξης, αμοιβές και συνέπειες, ευθύνες, επιλογές, πρωτοβουλίες μαθητών


-Δραστηριότητες & παιχνίδια συνεργασίας, εμπιστοσύνης, αύξησης της σωματικής και ψυχικής οικειότητας και της συνοχής της ομάδας


-Συνεργασία γονέων - εκπαιδευτικών /

η συμμετοχή των γονέων ως παράγοντας βελτίωσης του σχολικού κλίματος

Καραβόλτσου διαχείριση συγκρούσεων σεμινάρια εκπαιδευτικών


-Πώς διαχειρίζομαι το δικό μου θυμό;


-Ποιες μη βοηθητικές πρακτικές μετατρέπουν τη λύπη σε θυμό;


-Πώς συνδέονται ο θυμός, ο σεβασμός και ο φόβος;


-Ποιες είναι οι δεξιότητες του διαμεσολαβητή – ειρηνοποιού στις συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών;


-Πώς διαχωρίζονται οι επιθυμίες από τις ανάγκες και ποιος ο ρόλος του διαχωρισμού αυτού στην ανάλυση ενός προβλήματος;


-Πώς μπορώ να ενισχύσω την ενσυναίσθηση των μαθητών σε μία σύγκρουση;


-Πώς μπορώ να ενθαρρύνω τους μαθητές, ώστε να εκφράζουν τις ανάγκες τους;


Εγχειρίδια για Εκπαιδευτικούς

Αποτελεσματικές καλές πρακτικές που "δουλεύουν", με πολλά παραδείγματα !

βία εκφοβισμός αντιμετώπιση σχολείο

Εγχειρίδιο

Αντιμετώπισης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού - 10 ευρώ

Το χρειάζομαι !!
διαχείριση τάξης βία σχολείο πρόληψη κανόνες τάξης συνέπειες

Εγχειρίδιο 

Διαχείρισης Τάξης

στην Α/θμια & Β/θμια

Εκπαίδευση - 15 ευρώ

Μου είναι απαραίτητο!
συγκρούσεις σχολείο διαχείριση διαμεσολάβηση μαθητές

Εγχειρίδιο

Διαμεσολάβησης

των συγκρούσεων

στο σχολείο - 10 ευρώ

Θα το πάρω !!


Βιωματικά Εργαστήρια για μαθητές

Εκπαιδευτικά προγράμματα δραστηριοτήτων, από Ε' Δημ. έως Γ' Γυμνασίου.

βία εκφοβισμός βιωματικό εργαστήριο Καραβόλτσου

Βία και Εκφοβισμός: 

Θύτες - Θύματα- Θεατές

10 ευρώ

Το θέλω!
διαχείριση θυμού συγκρούσεις σχολείο Καραβόλτσου

Διαχείριση Θυμού

και Συγκρούσεων

15 ευρώ

Ετοιμάζεται....
 ενσυναίσθηση πρόληψη τάξη σχολείο Καραβόλτσου

Η Ενσυναίσθηση

στην ομάδα

10 ευρώ

Ετοιμάζεται...

Αξιολογήσεις Σεμιναρίων και Εγχειριδίων


Παρακολούθησα χθες την εισήγησή σας στο σεμινάριο για τη σχολική βία και αποκόμισα τις καλύτερες εντυπώσεις. Η αμεσότητά σας, η γλαφυρότητα, τα παραδείγματα, η στοχευμένη επιλογή λέξεων και η αναλυτική περιγραφή- to the point- που έδινε συγκεκριμένες απαντήσεις, σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και δε μασούσε τα λόγια της, μου έκανε εξαιρετική εντύπωση και με κέρδισε. Στα 32 χρόνια υπηρεσίας μου έχοντας παρακολουθήσει εκατοντάδες σεμινάρια, ημερίδες και εισηγήσεις, χθες ήταν η πρώτη φορά που άναψε ένα φως μέσα μου.

Τσορώνη Ιωάννα Μαρία, Δ/ντρια 


Ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για το εξαιρετικό σεμινάριο. Πιστέψτε με, χρόνια είχα να ακούσω τόσο καλές πρακτικές και με τόσο ωραίο τρόπο παρουσίασης!

Παπαδοπούλου Έφη


Επιτέλους ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων σχολικής βίας και εκφοβισμού, με ενδιαφέρον και σεβασμό για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και ταμπέλες! Ο τρόπος, δε, της κυρίας Καραβόλτσου συναρπαστικός, μας παρασέρνει στην ανάγκη και τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής, σαν να γίνονται όλα τόσο αβίαστα και εύκολα.

Κουρτίδου Συμέλα


Το επαγγελματικό της οπλοστάσιο είναι ακαταμάχητο, η εμπειρία της είναι ανεκτίμητος θησαυρός και η αστείρευτη ζωντάνια της πηγάζει, κατά τη γνώμη μου, από τη βεβαιότητα ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά, να γίνουμε όλοι και όλες ο καλύτερος εαυτός μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά που λέει, τα κάνει και γίνεται ζωντανό παράδειγμα. Την έχω δει να υλοποιεί πρόγραμμα σε μαθητές και τα παιδιά έλαμπαν από χαρά, ήταν δημιουργικά και σχετίζονταν μεταξύ τους με κέφι και με ενδιαφέρον.

Χριστίνα Παπαδάτου


Η προσπάθεια σας να βοηθήσετε γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι πραγματικά φάρος που φωτίζει το όλο και πιο πυκνό σκοτάδι της σημερινής κοινωνίας. Αφενός οι γνώσεις σας και αφετέρου η τέχνη μετάδοσής τους, κάνει την αξία του έργου σας απαραίτητη για κάθε σπίτι και κάθε σχολείο. Δηλώνουμε ακόλουθοί σας και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε το πολύτιμο έργο σας.

Σαγρής Κωνσταντίνος


Σας ευχαριστώ θερμά για το πολύτιμο σεμινάριο σας, για το σχολικό εκφοβισμό. Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι έμπνευσης και ελπίδας... 

Η προσέγγισή σας προτείνει ένα μοντέλο διαχείρισης το οποίο προωθεί τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγυη, όπου τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες εξέλιξης. Η μεταδοτικότητα και αμεσότητα σας είναι πηγή ενέργειας και γνώσης. Το υλικό που αποστείλατε σε όλους τους συμμετέχοντες, μετά το σεμινάριο, είναι αναλυτικό και διαφωτιστικό. Η προσφορά σας στην ενσυναίσθηση είναι βαθειά και ουσιαστική. Με μεγάλη ευγνωμοσύνη για το έργο και λειτούργημα σας, Ζιζέλ Ζαμπάν.


Σας παρακολούθησα με πραγματική κατάνυξη! Ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει, στα 30 τόσα χρόνια που διδάσκω και διδάσκομαι! Το πιο σημαντικό είναι ότι με κινητοποιήσατε ήδη να ενεργήσω. Αποτέλεσε έμπνευση για μένα η συνάντησή μας κι ας ήταν διαδικτυακή.

Κωνσταντίνα Γεωργακά


Το σεμινάριο για τη σχολική βία της κ. Καραβόλτσου, αν και τρίωρο στη διάρκεια, ήταν τόσο μεστό περιεχομένου και ευχάριστα παρουσιασμένο, ώστε και οι 500+ συμμετέχοντες, δε θέλαμε να τελειώσει... Αισθάνθηκα ότι φωτίστηκαν πτυχές εννοιών σκοτεινές και μπερδεμένες. Ήταν μια αποκάλυψη και ομολογώ ότι όσο ενθουσιασμό μας μετέδωσε από το δικό της περίσσευμα, άλλο τόσο ρεαλισμό έχει στην προσέγγισή της. Διαθέτει τον σπάνιο συνδυασμό πολύτιμης γνώσης και πρακτικής εμπειρίας, με μια γενναιόδωρη δόση χιούμορ! Έχει να δώσει πολλά και χρήσιμα για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Ευαγγελία Κόρδα


Επί 3 ώρες, παρακολουθήσαμε μία απολαυστική εισήγηση. Κανείς μας δεν κουράστηκε, ούτε σκέφτηκε να φύγει.... Όλα ήταν to the point.

Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής


Εξαιρετική παρουσίαση. Πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων, που μας προβληματίζουν ως γονείς, εκπαιδευτικούς και μέλη του κοινωνικού συνόλου, δοσμένες με ζωντάνια, παραστατικότητα και εκπληκτική μεταδοτικότητα. 

Κύρκου Μαρία


Νιώθω πλουσιότερη ως εκπαιδευτικός, από τη στιγμή που σας άκουσα. Το πιο χρήσιμο σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει στα 22 χρόνια υπηρεσίας.

Δήμητρα Κουκίου, Διευθύντρια


Από τα πιο ουσιαστικά σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει, στην μακρόχρονη πορεία μου στην εκπαίδευση.

Μασλάρης Γιώργος, Διεθυντής


Μέσα στις πολλές διαδικτυακές επιμορφώσεις, που χρειάστηκε να κάνουμε τα τελευταία χρόνια, την Πέμπτη ένιωσα ότι βρέθηκα σε μια όαση. Ευχαριστώ για την αμεσότητα, τη φρεσκάδα, το χιούμορ, το μοίρασμα και πολλά ακόμη, αλλά κυρίως για την ελπίδα...!

Μπατζέλα Λίλα


Η πρότασή σας είναι πολύ σύγχρονη, παραστατική και αγγίζει τα παιδιά, τους νέους και τους γονείς. Είναι άμεσα βιωματική, χωρίς τα δεκάδες εργαστήρια - δράσεις που μπορεί να αποτρέψουν ή να φοβίσουν τους εκπαιδευτικούς , ειδικά των μεγάλων τάξεων, που έχουν πραγματικά έλλειψη χρόνου και μεγάλη πίεση, από τα αναλυτικά προγράμματα. Είναι, επίσης, στοχευμένη και ακουμπά λεπτές, λογικοσυναισθηματικές συνδέσεις των παιδιών, που τόσο τις έχουν ανάγκη.

Μαντώ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια


Εντυπωσιάστηκα από το σεμινάριο σας, αλλά κυρίως από τη διαφορετική προσέγγισή σας, πόσο κατανοητά, ξεκάθαρα, με παραδείγματα της καθημερινής σχολικής ζωής και με απίστευτη μεταδοτικότητα, μας μεταφέρατε στον κόσμο της σχολικής βίας. Πρώτη φορά παρακολούθησα σεμινάριο που μου κράτησε το ενδιαφέρον τόσο έντονο, μέχρι το τέλος.

Χριστίνα Τσαγδή


Ήσασταν πολύ παραστατική, με πρακτικά παραδείγματα και γίνατε απόλυτα κατανοητή. Θα έλεγα ότι πήγατε τη μάθηση ένα παρακάτω και η παρακολούθηση της ομιλίας σας, έγινε βίωμα στο μυαλό μου.

Αγγελική Μπάρκη


Για το εγχειρίδιο "Διαχείρισης Συγκρούσεων":


Το βρήκα αναλυτικό, συνοπτικό, μεστό, με πολλά παραδείγματα - σπάνιο αυτό για τα εγχειρίδια - με συνδυασμό θεωρίας και πράξης. Ένα πραγματικό βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς!

Δουρούκα ΓαρυφαλλιάΗ κάθε σελίδα του εγχειριδίου διαθέτει:

1. Λόγο ύπαρξης

2. Ουσία και βάθος 

3. Σαφήνεια και ακρίβεια 

4. Περιεκτικοτητα και πληρότητα 

Η κάθε ενότητα διαθέτει:

1.Θεωρία που δεν κουράζει τον αναγνώστη

2. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα, που καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό των συμβάντων, που συναντάμε στην πράξη.

Τα ηχητικά αρχεία που περιέχονται, είναι πραγματικά αναγκαία, διότι στην πρακτική εφαρμογή, επί του πεδίου, είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο το τι θα πεις, αλλά πως θα το πεις, ο τόνος της φωνής, οι παύσεις που κάνεις, κτλ.

Ειλικρινά, πιστεύω ότι η Αθηνά, έχει καταφέρει να συνδυάσει την πολύπλευρη επιστημονική της κατάρτιση, με τα ιδιαίτερα ταλέντα και δεξιότητές της, σε τέτοιο βαθμό, ώστε το τελικό προϊόν της πνευματικής της εργασίας, να είναι πραγματικά καινοτόμο! 

Χρήστος Ρούσσης