Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Καραβόλτσου Αθηνά

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

(Msc, Mst).

Είμαι εδώ για να βελτιώσετε τη σχέση με τα παιδιά και

τον εαυτό σας, με διαδικτυακά βιντεοσκοπημένα και

δια ζώσης σεμινάρια, Συμβουλευτικής Γονέων

και Προσωπικής Ανάπτυξης.

 Ανακαλύψτε τα μυστικά της επικοινωνίας και βελτιώστε τη σχέση με τα παιδιά σας. 

course empathy parenting child

Επικοινωνήστε με το παιδί σας με τρόπο που να νιώθει ότι το καταλαβαίνετε και βοηθήστε το να διαχειριστεί επώδυνα συναισθήματα.

Ο μόνος τρόπος να κάνω το παιδί μου να νιώθει ότι το καταλαβαίνω και το συναισθάνομαι είναι να μπω στη θέση του και να δείξω ενσυναίσθηση. Ο μόνος τρόπος να το ανακουφίσω όταν είναι λυπημένο ή αγχωμένο είναι να επικοινωνήσω με ενσυναίσθηση. Ο μόνος τρόπος να μου μιλάει το παιδί μου και να μου ανοίγεται για ό,τι το απασχολεί είναι να μάθω να χρησιμοποιώ την ενσυναίσθηση. Στο σεμινάριο αυτό σας εκπαιδεύω μέσα από πολλά παραδείγματα, ώστε να τη μάθετε μια για πάντα!

Θέλω να δείχνω ενσυναίσθηση !
course anger children

Ανακαλύψτε τι κρύβεται κάτω από τον θυμό και βοηθήστε το παιδί σας και τον εαυτό σας να τον διαχειριστεί.

Όταν γνωρίσετε τα συναισθήματα που κρύβονται κάτω από το θυμό, θα βοηθήσετε τον εαυτό σας και το παιδί σας να επικοινωνεί το θυμό του με ευαλωτότητα, έτσι ώστε να μην τραυματίζετε τη σχέση σας με ένταση και φωνές, Όταν γνωρίσετε τις ανάγκες που κρύβονται κάτω από το θυμό, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε βαθύτερα τα παιδιά σας, θα τα βοηθάτε να έρθουν κοντά σας, έτσι ώστε να μπορέσουν να συζητήσουν το πρόβλημα ήρεμα μαζί σας.

Πες μου το μυστικό του θυμού !
course parenting child self-esteem

Βοηθήστε το ντροπαλό ή υποχωρητικό αλλά και το επιθετικό παιδί και αυξήστε την χαμηλή του αυτοεκτίμηση.

Εδώ θα μάθετε πως να ενισχύσετε την διεκδικητικότητα του παιδιού σας και να μειώσετε την επιθετικότητά του, τι να κάνετε και πως να μιλάτε ώστε να μην υποτιμάτε την προσωπικότητά του, αλλά αντιθέτως να την ενδυναμώσετε. Θα ανακαλύψετε συγκεκριμένους τρόπους να δώσετε θετική προσοχή, να καλλιεργήσετε την θετική του αυτοεικόνα μέσω της φιλίας και να ενισχύσετε την ανεξαρτησία σκέψης του μέσω του διαλόγου, αντί να δίνετε "καπελωτικές" συμβουλές.

Θέλω να αποκτήσω τα εργαλεία !
course parenting conflict resolution

Μπορείς να γίνεις το θετικό πρότυπο για τα παιδιά σου, ώστε να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις χωρίς βία ή αρνητική κριτική, με σεβασμό και αποτελεσματικότητα.

Η μη - βίαιη επικοινωνία στις συγκρούσεις είναι απαραίτητη μεταξύ γονέων και παιδιών, προκειμένου τα παιδιά να δείχνουν αυτοσεβασμό και αλληλοσεβασμό. Στο αναλυτικό αυτό σεμινάριο αφαιρούμε με μικροσκοπική ακρίβεια τη βία από εκφράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε...

Θέλω να γίνω θετικό πρότυπο !
σεμινάριο γονείς παιδιά φόβος course fear

Ποιά είναι η μεθοδολογία της σταδιακής απευαισθητοποίησης για το φόβο και τις φοβίες των παιδιών;

Ο φόβος για το θάνατο, για το σκοτάδι, για τους κλέφτες, για διάφορα ζώα και πολλά άλλα αντιμετωπίζεται με την παραπάνω πολύ αποτελεσματική μεθοδολογία, αρκεί ο φόβος να αναγνωριστεί από τους γονείς και να μην υποτιμηθεί. Η ίδια μεθοδολογία μπορεί να εφαρμοστεί και στις φοβίες των γονέων ! 

Ξεκινάω να αντιμετωπίζω το φόβο !
problem solving σεμινάριο γονείς παιδιά επίλυσ προβλημάτων

Ναι, υπάρχει μεθοδολογία επίλυσης των προβλημάτων στην οικογένεια και λέγεται "out of the box thinking", δηλαδή "σκέψη έξω απ' το κουτί" ή δημιουργική επίλυση προβλημάτων!

Αν κουραστήκατε να βιώνετε προβλήματα που χρονίζουν μέσα στο σπίτι σας με τα παιδιά, χωρίς να βρίσκετε λύσεις, είστε στο κατάλληλο σεμινάριο. Η μεθοδολογία που σας προτείνω αρχικά εφαρμόστηκε σε διπλωματικά και επιχειρηματικά πλαίσια και πλέον εφαρμόζεται ως μία καινοτομία στις σχέσεις γονέων - παιδιών !

Μάθε μου να λύνω προβλήματα !

Πώς μπορώ να σας βοηθήσω στο ρόλο του γονιού ;


μαμά διαδικτυακό σεμινάριο parenting online
 •  Στο δικό σας ρυθμό

 • Μπορείτε να προχωρήσετε γρήγορα ή πιο αργά, με το δικό σας ρυθμό, όπου και όποτε επιθυμείτε από την ευκολία της οθόνης σας, (υπολογιστής, ταμπλέτα, κινητό), να παρακολουθήσετε το βίντεο όσες φορές θέλετε, να το συζητήσετε με το σύντροφο ή τις φίλες σας, χωρίς να μετακινηθείτε καν από το χώρο σας.

 •  Σας καθοδηγώ βήμα-βήμα 

 • Καταλαβαίνω πολύ καλά την αγωνία του γονιού που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με το παιδί του και δεν ξέρει τι να κάνει ή που ακούει γενικότητες που δεν τον βοηθούν πουθενά. Γι' αυτό είμαι εδώ.

  Για να σας δώσω επιστημονικά τεκμηριωμένα και άμεσα εφαρμόσιμα εργαλεία, να σας οδηγήσω, όχι απλά βήμα - βήμα, αλλά λέξη - λέξη, ως προς το τι να πείτε και τι να κάνετε, με πολλά παραδείγματα βγαλμένα απ’ την καθημερινή ζωή, ώστε να νιώσετε τη βαθιά ικανοποίηση που προκύπτει από την ουσιαστική επικοινωνία και την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων στην οικογένεια.

 •  Μια για πάντα

 • Θέλετε να κατακτήσετε μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη μέθοδο επικοινωνίας, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με τα παιδιά σας;

  Κουραστήκατε να ψάχνετε δεξιά κι αριστερά, αποσπασματικές πληροφορίες από πηγές αμφιβόλου ποιότητας;

  Σας αρέσει η ιδέα να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα, αφού δε θα χρειαστείτε καμία άλλη εκπαίδευση ως γονείς εκτός από αυτή;

  Αν απαντήσατε ΝΑΙ, σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε βρήκατε τον κατάλληλο άνθρωπο.

 • Αλλάξτε τη ζωή σας !

  Είμαι εδώ για να σας συντροφεύσω στο ταξίδι προς την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη. 

  σεμινάριο ζευγάρια συγκρούσεις θυμός Καραβόλτσου

  Πώς μπορώ να ζητήσω αυτό που θέλω με σεβασμό προς τον εαυτό μου και τον/την σύντροφό μου;

  Η σύγκρουση είναι, επί της ουσίας, μία διαδικασία μέσω της οποίας τα άτομα επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Μπορείτε να μάθετε τις ανθρώπινες ανάγκες καθώς και ευέλικτους τρόπους να τις ικανοποιείτε, τόσο τις δικές σας όσο και του συντρόφου σας, χωρίς να καταπιέζεστε ή να καταπιέζετε, με την πλέον σύγχρονη και εποικοδομητική μεθοδολογία διαχείρισης συγκρούσεων. 

  Συγκρούομαι εποικοδομητικά !
  άγχος σεμινάριο online διαδικτυακό

  Άγχος και στρες: η αιτία είναι μέσα μου.

  Πως η τάση μου να έχω υψηλές προσδοκίες ή/και απαιτήσεις από τον εαυτό μου και τους άλλους συμβάλλει στο άγχος μου; Ο τρόπος που προσπαθώ να πάρω τον έλεγχο ή να αφήσω τον έλεγχο των πραγμάτων, τι ρόλο παίζει στο καθημερινό στρες; Πως σχετίζεται η ματαιότητα που νιώθω και το έλλειμμα στη χαρά της ζωής μου με το υπαρξιακό μου άγχος; Ποια είναι η χρυσή ισορροπία σε όλα τα παραπάνω, ώστε να βρω τη γαλήνη;

  Θέλω να αντιμετωπίσω το άγχος !
  υποχωρητικότητα σεμινάριο διαδικτυακό άγχος

  Το σύνδρομο του "καλού παιδιού" αναλύεται διεξοδικά, ενώ προτείνονται πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης. 

  Αν δυσκολεύεσαι να εκφράσεις αυτό που σ' ενοχλεί, αν "καταπίνεις" το θυμό σου, αν αποφεύγεις τις συγκρούσεις πάση θυσία, αν σε καταδυναστεύουν τα "πρέπει", αν λες συχνά "ναι"¨, ενώ θα θα ήθελες να πεις "όχι", τότε αυτό το σεμινάριο θα είναι σωτήριο για σένα, καθώς θα σε βοηθήσει να θέσεις τα όριά σου, να αντιμετωπίσεις την υποχωρητικότητά σου και να διεκδικήσεις τις επιθυμίες σου!

  Ξεκινώ να διεκδικώ τώρα !