Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Karavoltsou Athina

Έχετε Συναισθηματική Νοημοσύνη ;

Μάθετε να επικοινωνείτε με τα παιδιά, τους ενήλικες και τον εαυτό σας....!

 • σεμινάρια συμβουλευτική γονείς ψυχολόγος

  Η ειδικός:

  ψυχολόγος σεμινάρια Καραβόλτσου γονείς αυτογνωσία

  Αθηνά Καραβόλτσου

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοδραματίστρια (Msc, Mst)

  Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και συγκινούμαι κάθε φορά που ένας άνθρωπος μετακινείται, αλλάζει τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς απέναντι στους άλλους αλλά και στον εαυτό του.

  Έκανα πολύ κόπο για να 'ενώσω' τη λογική με το συναίσθημα, να αποδεχτώ και σταδιακά να μεταμορφώσω τον εαυτό μου και είμαι εδώ για να σας συντροφεύσω στο δικό σας ταξίδι αυτογνωσίας.

  ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ !

  Είπαν για μένα:

   + 800 εκπαιδευόμενοι γονείς 

  Έμαθα από την Αθηνά μία μαγική λέξη: την ενσυναίσθηση. Αυτή μ' έκανε να ισορροπήσω σαν άνθρωπος και να χτίσω μία τρυφερή και ειλικρινή σχέση με την κόρη μου με πασιφανή αποτελέσματα. Η κόρη μου εκδηλώνει ελεύθερα οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό την επηρεάζει, αντιμετωπίζει τις φοβίες της κι εξελίσσεται σε σε μία δυναμική προσωπικότητα και προπάντων σ' ένα χαρούμενο και ελεύθερο παιδί. Όλα αυτά έγιναν με τη βοήθεια ενός υπέροχου ανθρώπου, που με την ευστροφία του, τις γνώσεις, την μεταδοτικότητα, την σαφήνεια, την απλότητα και τη χαρισματικότητά του κατάφερε να πιστέψω πρώτα σε μένα, να βρω τη δύναμή μου και να βοηθήσω μετέπειτα το παιδί μου.

  Κοντούλη Γιώτα

  Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτέλεσε για μένα έναν πολύτιμο οδηγό για το ταξίδι της μητρότητας- γονεϊκότητας. Πρόκειται για ένα βαθύ – αναστοχαστικό σεμινάριο που με βοήθησε να επαναπροσδιορίσω τη σχέση μου με το παιδί μου, να αποδομήσω πολλά πράγματα με τα οποία μεγάλωσα και να υιοθετήσω νέες υγιείς πρακτικές. Η κ. Καραβόλτσου δείχνει κατανόηση στα προβλήματά μας και με συγκεκριμένες πρακτικές μας βοηθάει να τα ξεπεράσουμε.

  Σας ευχαριστώ για όλα όσα μας μάθατε!

  Σκουφάκη Αναστασία

  Είπαν για μένα:

   στις ομάδες Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπυξης

  Το πιο σημαντικό δώρο που έκανα στον εαυτό μου μετά από 55 χρόνια. Το μοίρασμα των συναισθημάτων στην ομάδα άκρως βοηθητικό και λυτρωτικό τις περισσότερες φορές. Κάνοντας τον απολογισμό μου, διαπιστώνω ότι έμαθα να ελέγχω το θυμό μου, χωρίς να τραυματίζομαι με τις συγκρούσεις. Προσπαθώ να μην επικρίνω και να μην ελέγχω τους άλλους! Ακούω και διακρίνω τη φωνή μου! Νιώθω πιο ήρεμη και πιο ώριμη!


  Σταυρούλα Ρήγκου

  Για μένα η ομάδα ήταν μια βουτιά στα βάθη της ανθρώπινης σκέψης και επικοινωνίας.

  Στην ουσία και το νόημα της ζωής, που απ' ότι έμαθα δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο, αλλά κάτι χειροπιαστό. Η γνώση του εαυτού είναι βαθιά γιατί γίνεται βιωματικά και με αλληλεπίδραση με τα μέλη της ομάδας. Τελικά μετά από αυτό το ταξίδι, όσο αργή κι αν είναι η αλλαγή για τον καθένα μας, δεν είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι !


  Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου

  Σεμινάρια Συμβουλευτικής Γονέων

  Βιντεοσκοπημένα (videos on demand) και "live" - "ζωντανά" μέσω Zoom.

  διαχείριση λύπης γονείς παιδιά συμβουλευτική ψυχολόγος

  Διαχείριση Λύπης μέσω της Ενσυναίσθησης

  Επικοινωνήστε με το παιδί σας με τρόπο που να νιώθει ότι το καταλαβαίνετε και βοηθήστε το να διαχειριστεί επώδυνα συναισθήματα.

  Θέλω να μάθω για την ενσυναίσθηση !
  θυμός παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Το Μυστικό του Θυμού

  Ανακαλύψτε τι κρύβεται κάτω από τον θυμό και βοηθήστε το παιδί σας και τον εαυτό σας να τον διαχειριστεί. Αντιμετωπίστε τη γκρίνια και τις κρίσεις θυμού.

  Πες μου το μυστικό του θυμού !
  φόβος παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Αντιμετώπιση Φόβου και Φοβίας

  Ποιά είναι η μεθοδολογία της σταδιακής απευαισθητοποίησης για το φόβο και τις φοβίες των παιδιών;

  Ξεκινάω να αντιμετωπίζω το φόβο !
  όρια συνέπειες πειθαρχία παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Θετική Πειθαρχία: Όρια και Συνέπειες

  Ποιες συνέπειες είναι αποτελεσματικές για τη μη επιθυμητή συμπεριφορά των παιδιών; Ποια η διαφορά μεταξύ συνέπειας και τιμωρίας; Πότε λέω "όχι" και πότε "ναι", χωρίς να είμαι ούτε επιτρεπτικός, ούτε αυταρχικός, αλλά δημοκρατικός γονέας;

  Θα μάθω να είμαι δημοκρατικός γονέας !
  αυτοεκτίμηση παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Ενισχύω την Αυτοεκτίμηση

  Βοηθήστε το ντροπαλό ή υποχωρητικό αλλά και το επιθετικό παιδί και αυξήστε την χαμηλή του αυτοεκτίμηση. Αποκτήστε εργαλεία για να ενισχύσετε την αυτονομία και την υπευθυνότητα.

  Θέλω τα εργαλεία !
  άγχος παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Διαχείριση Άγχους

  Πώς συμβάλλει η υπερπροστασία μου και ο υπερβολικός έλεγχος της συμπεριφοράς του παιδιού στο άγχος του; Μήπως οι απαιτήσεις ή οι προσδοκίες μου είναι υψηλές; Πώς του συμπαραστέκομαι όταν αγχώνεται;

  Θέλω να βοηθήσω το παιδί μου !
  διαχείριση συγκρούσεων παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Διαχείριση Συγκρούσεων

  Μπορείς να γίνεις το θετικό πρότυπο για τα παιδιά σου, ώστε να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις χωρίς βία ή αρνητική κριτική, εποικοδομητικά, με αυτοσεβασμό και αλληλοσεβασμό!

  Θέλω να γίνω θετικό πρότυπο !
  επίλυση προβλημάτων παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος

  Επίλυση Προβλημάτων

  Ναι, υπάρχει μεθοδολογία επίλυσης των προβλημάτων στην οικογένεια και λέγεται "out of the box thinking", δηλαδή "σκέψη έξω απ' το κουτί" ή δημιουργική επίλυση προβλημάτων!

  Μάθε μου να λύνω προβλήματα !
  σχολική μελέτη παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Σχολική Μελέτη

  Μάθετε πως να ΜΗΝ "διαβάζετε" τα παιδιά σας για το σχολείο, πως να τα οδηγήσετε στην αυτονομία, χωρίς να χαλάτε τη σχέση σας μαζί τους.

  Αυτονομία στη σχολική μελέτη !
  σεξουαλική αγωγή παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Σεξουαλική Αγωγή 

  Διαχειριστείτε τη σεξουαλικότητα των παιδιών, δώστε απαντήσεις στα καίρια ερωτήματά τους, χωρίς υπεκφυγές και με επιστημονικότητα, από την προσχολική ηλικία έως την εφηβεία.

  Επιστημονικότητα στη σεξουαλικότητα !
  σχολική βία παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Σχολική Επιθετικότητα

  Μελετήστε καινοτόμες και αποδεδειγμένα αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης της σχολικής βίας, τρόπους συνεργασίας με το σχολείο με θεσμικό και ολοκληρωμένο τρόπο, διεκδικώντας το δικαίωμα των παιδιών σας στη σωματική και συναισθηματική ασφάλεια.

  Καινοτομία στη σχολική βία !
  διαδίκτυο οθόνες παιδιά γονείς συμβουλευτική ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Διαδίκτυο & Οθόνες

  Πώς επιλέγω δραστηριότητες για τα παιδιά στο διαδίκτυο και πως συμμετέχω σε αυτές; Πως βάζω όρια στο χρόνο οθόνης χωρίς τσακωμούς; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

  Θέλω τις απαντήσεις !

  Σεμινάρια Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης

  Σεμινάρια βιντεοσκοπημένα (video on demand), "live" μέσω Zoom

  και δια ζώσης σε ομάδες, σε Αττική και Χαλκίδα.

  αυτογνωσία υποχωρητικότητα ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Υποχωρητικότητα ή το σύνδρομο του "καλού παιδιού"

  Το σύνδρομο του "καλού παιδιού" αναλύεται διεξοδικά, ενώ προτείνονται πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης. Αναλυτικά παραδείγματα διεκδικητικότητας από την καθημερινή, προσωπική και επαγγελματική ζωή.

  Ξεκινώ να διεκδικώ τώρα !
  άγχος αυτογνωσία ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Διαχείριση Άγχους: η αιτία είναι μέσα σου

  Πως η τάση μου να έχω υψηλές προσδοκίες ή/και απαιτήσεις από τον εαυτό μου και τους άλλους συμβάλλει στο άγχος μου; Ο τρόπος που προσπαθώ να πάρω τον έλεγχο ή να αφήσω τον έλεγχο των πραγμάτων, τι ρόλο παίζει στο καθημερινό στρες; Ποια είναι η χρυσή ισορροπία σε όλα τα παραπάνω, ώστε να βρω τη γαλήνη;

  Επιτέλους χαλαρώνω !
  διαχείριση συγκρούσεων ζευγάρι θεραπεία ζεύγους ψυχολόγος Καραβόλτσου

  Εποικοδομητική Διαχείριση Συγκρούσεων στο Ζευγάρι

  Πώς μπορώ να ζητήσω αυτό που θέλω με σεβασμό προς τον εαυτό μου και τον/την σύντροφό μου, χωρίς να καταπιέζω ή να καταπιέζομαι; Πως εκφράζω τις ανάγκες μου με ευαλωτότητα και ενσυναίσθηση για τον εαυτό μου και τον άλλο;

  Συγκρούομαι εποικοδομητικά !